תקשיבו, חמותי היקרה עמליה, מכינה מידי פעם את עוגת הנס קפה הזו. טעמתי כמה וכמה גרסאות, ושלה הכי טעימה – חותמת, אז לפני שאני מבקשת ממנה להכין לחג, אני מעלה לכם מתכון השראה, טעים טעים❤
עוגת נס קפה/ ליטל אשואל
המצרכים –
4 כוסות קמח לבן
200 גרם חמאה רכה/נטורינה לפרווה
1 כף שמרים יבשים
4 ביצים בגודל L מופרדות
3/4 1 כוס סוכר לבן
2.5 כפות אבקת קפה נמס
3/4 כוס מים חמימים
אופן ההכנה–
בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, חמאה, שמרים חלמונים ומים ומעבדים לבצק רך ונעים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה מנוחה ותפיחה קלה.
מחלקים את הבצק ל3 ומרדדים בין שני ניירות אפייה כל חלק למלבן בגודל תבנית אלומיניום סטנדרטית לתנור. מכניסים למקפיא כשהבצקים עוד עדיין שלושתם בין ניירות אפייה לכ20 דקות. הדבר יקל על הכנסתם לתבנית מבלי שיקרעו ויתפרקו.
מקציפים חלבונים עם סוכר כחמש דקות, לאחר חמש דקות מוסיפים קפה נמס ומקציפים עוד שתי דקות לקרם יציב מאד.
מרכיבים את העוגה.
שמים בתבנית מלבן בצק, מעליו חצי מן הקרם, מעליו בצק נוסף, מעליו החצי השני של הקרם ולבסוף שכבה אחרונה של בצק.
אופים ב170 מעלות למשך 40-45 דקות.