המרק עם סלרי גזר
ועדשים כתומות
מרק מעולה וטעים אששש
המצרכים –
כוס עדשים כתומות
שוטפים במים ומסננים
את הסלרי העלים והגבעולים משרים
במים ומסננים
את כל הירקות
קוצצים דק
1 בצל
2 גזרים
כ 10 גבעולי עלי סלרי
2 כפות בורגול דק
מרק עוף
מלח
פלפל
אופן ההכנה –
מחממים סיר
עם 2 כפות שמן
מוסיפים את הבצל
מטגנים כ2-3 דקות
מוסיפים את הגזר והסלרי(הגבעולים)
מערבבים כ 3-4 דקות
מוסיפים את העדשים
מתבלים ב
כף אבקת מרק
רבע כפית פלפל שחור
מערבבים ומוסיפים
כ2 ליטר מים
מגיעים לרתיחה
מנמיכים את האש
מכסים ומבשלים
כ40 דקות.
אחר כך ,מוסיפים
2 כפות בורגול דק
ועלי הסלרי הקצוצים אפשר שמיר או פטרוזיליה .
מבשלים כ10 דקות נוספות
בתאבון