יצא לי סופלה שוקולד מושלם – מתכון קל ופשוט

 

אריאלה דולדמן

"סופלה שוקולד – מסע בזמן אל תענוג צרפתי קלאסי"

היכן מתחיל סיפורו של הסופלה? במטבחים הצרפתיים של המאה ה-18,

שם נולד הקינוח האוורירי והשוקולדי הזה.

השם "סופלה" מגיע מהמילה הצרפתית "souffler", שפירושה "לנפוח",

ומתאר את התפיחה המרשימה של הקינוח בתנור.

הסופלה, עם המרקם הקל והאוורירי שלו והטעם העשיר והשוקולדי,

הפך במהרה לאחד הקינוחים הפופולריים ביותר בעולם. הוא מסמל פינוק, חגיגה והנאה קולינרית.

הכנת סופלה שוקולד בבית

  • חוויה בלתי נשכחת: אין כמו ההרגשה של לראות את הסופלה מתנפח בתנור ולצפות בו מתמוטט בעדינות ברגע שחותכים אותו.
  • טעם עשיר ומורכב: שילוב מושלם של שוקולד מריר, חמאה וביצים יוצר קינוח עשיר ומורכב, שמתאים לחובבי שוקולד מושבעים.
  • קל להכנה: למרות המראה המרשים, סופלה שוקולד קל להכנה יחסית ודורש רק כמה מצרכים בסיסיים.
  • מתאים לכל אירוע: סופלה שוקולד הוא קינוח מושלם לסיום ארוחה רומנטית, לאירוח חברים או פשוט כפינוק אישי.

במתכון הזה נעבור יחד את כל שלבי ההכנה, מההכנת התבניות ועד להגשה המושלמת.

נגלה את הסודות להכנת סופלה מושלם, ונבטיח לכם חוויה קולינרית בלתי נשכחת

יצא לי סופלה מושלם
מתכון מקורי מקרין גורן
סופלה שוקולדי  / אריאלה גולדמן
▪︎ כוס מידה אוניברסלית
▪︎ ניתן להכין ב 4 כלי חרס 9 סמ / או 6 כוסות אלומיניום 6 סמ/ או 7 גביעי סופלה מנייר
▪︎ הערה : זמן ההוצאה מן התנור חשוב מאוד.לא לפספס בזמן ולהשגיח וגם להוציא אחד לטעימה .
אם הסופלה אפוי ותפוח מבחוץ ונוזלי במרכז הוא מוכן .
המצרכים-
4 ביצים
חצי כוס סוכר
200 גר שוקולד מריר
100 גר' חמאה
חצי כוס קמח
רבע כפית מלח
אופן ההכנה –
– נחמם תנור מראש ל 180 מעלות חום עליון תחתון + טורבו
– נטרוף בקערה 4 ביצים L + חצי כוס סוכר לבלילה בהירה.
– במקביל נמיס במיקרוגל 200 גר שוקולד מריר חתוך לקוביות עם 100 גר חמאה.
– נטרוף לקערת הביצים את השוקולד החם
– נוסיף חצי כוס קמח + רבע כפית מלח ונערבב עד לבלילה חלקה ( לא מעבר)
– נעביר לכלי מזיגה. נמזוג מהתערובת לגביעים כמעט עד לקצה
– נסדר את גביעי הסופלה בתבנית תנור ונאפה :
כלי חרס- 15 דקות ( לשמן היטב ב 20 גר חמאה רכה ואז לקמח קלות ב 2 כפות קמח ולנער מעודפים)
גביעי אלומיניום – 12 דקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *