רולדות שטרודל תפוחים מבצק פילו

צביה אורן

רולדת תפוחים מפילו מצונן.

טעים טעים וקל

צביה אורן

המצרכים –

חבילה עלי פילו מצונן

4 תפוחי גרנד סמיט עם קליפתם מגוררים במגרדת מעט גסה.
( כמובן בלי הגרעינים)
חופן צימוקים
חופן אגוזי מלך שבורים גס
2 כפות סוכר
1 כף פירורי לחם
1 כפית אבקת קינמון
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה –
לערבב את הכל יחד .
להעביר דרך המסננת, כדי להוציא את כל הנוזלים, ללחוץ קצת עם היד.
פותחים את דפי הפילו
פורשים את אחד מעלי פילו ומרססים בתרסיס שמן חמאה,
מניחים עוד דף נוסף ושוב מרססים
מניחים את 2 הדפים ביחד
מורחים את שולי הדף במעט ביצה טרופה
מניחים בחלק התחתון כפית ריבת משמש מורחים, ועל זה מניחים חלק מהבלילה.
מקפלים את הקצוות של כל מאפה כלפי פנים ומגלגלים לסגירה
מורחים מעל ביצה טרופה ולתנור 180 מעלות בתבנית מרופדת בניר אפייה.
עד להשחמה.
שלושים דקות בערך.
טעם וריח חבל על הזמן
הבית מתמלא בריח תפוחים וקינמון.
טעים ביותר , עם טעם של עוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *