אז כן הצ'יפס הזה לא מתפוחי אדמה
הוא צ'יפס הרבה יותר בריא
צי׳פס שעועית צהובה!
כן כן
משתפת במתכון צביה אורן
המצרכים –
שקית שעועית צהובה סנפרוסט
או צהובה טרייה.
עם השעועית הצהובה טרייה
יש לקטום את הקצה.
לא מצאתי שעועית צהובה ולכן השתמשתי בשעועית של סנפרוסט, אמנם היא חתוכה, אבל מאד יפה.
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית צ׳ילי חריף או מתוק לא חובה
2 כפות פירורי לחם פנקו אם יש או רגיל
אופן הכנה –
להניח שעועית בקערה .
לערבב הכל תבלינים עם השעועית בתוך הקערה .
להוסיף 2 כפות פירורי פנקו ושוב לערבב ולעסות היטב.
מכינים תבנית עם נייר אפיה משומן מעט,
ולפזר את השעועית הצהובה
לפזר הכל בשכבה אחידה.
ולתנור שחומם מראש
טורבו 200 מעלות.
עד להזהבה ממש.
לא לדאוג לא נשרף
ולאחר מכן להפוך לצד שני.
מעבירים לצלחת הגשה מוסיפים קערית קטשופ ויש לנו מעדן
ממש כמו צי׳פס
טעים וממכר יחדיו.