איך להכין מלפפונים חמוצים תוצרת
בית
ראשית להכין צנצנת מעוקרת כלומר ,לטבול במים רותחים מספר דקות וליבש.
חשוב שהלפפונים יהיו טריים
המצרכים –
מלפפונים קטנים טריים וקשים
צרור שמיר
שום לפי טעם כמה שיניים
אופציה – פלפל חריף
מלח
מים
אופן ההכנה –
נשטוף היטב את המלפפונים והדמיר.
נסדר בתוך הצנצנת בצפיפות מלפפונים , שום ושמיר
אחר כך נערבב על כל כוס כםית מלח , ונשפוך לתוך הצנצנת עד שהיא מלאה.
נסגור הרמטי עם המכסה.
נשים על השיש במקום מוצל .
כמה ימים תלוי במסג אויר
בקיץ זה מהיר יותר בחורף 4,5 ימים .
לאחר שמוכן לשים בקירור.