עוגת גזר מעלפת עם קרם שמנת המתכון של ליטל אשואל המוכשרת
המצרכים –
לעוגה:
4 ביצים בגודל L
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
2 כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
חצי כפית מחוקה סודה לשתייה
כף מחוקה קינמון
קורט מלח
2 גזרים גדולים ושמנים מגורדים
חופן פקאן טבעי גרוס או א.מלך
חופן צימוקים כהים קטנים
לקרם:
100 גרם חמאה רכה
1 שקית אבקת סוכר
200 גרם גבינת שמנת נפוליאון
אופן ההכנה-
בקערה טורפים תחילה ביצים ושני סוגי הסוכר עם מטרפה ידנית,
מוסיפים שמן ומים וטורפים מעט. בקערה נפרדת מערבבים יחד: קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח ומעבירים לתערובת הרטובים בבית אחת, מקפלים עם מרית עד להטמעה ולא יותר. מוסיפים גזר מגורד, פקאן גרוס וצימוקים ומקפלים אל תוך התערובת.
מרפדים תבנית מרובעת
20/30 (או 2 אינגליש קייק.)
בנייר אפייה ומשמנים קלות.
יוצקים את התערובת ואופים ב 170 מעלות למשך 35-40 דקןת.
כנועצים קיסם לוודא שיוצאים פירורים לחים והעוגה אפויה מספיק ,כל תנור מתנהג אחרת.
מצננים לחלוטין את העוגה.
לקרם שמנת: מערבבים יחד את כל חומרי הקרם בקערה ומורחים על העוגה. מפזרים שבבי פקאן וגזר טבעי.
❤️❤️❤️❤️
במידה ורוצים להשאיר את העוגה פרווה
פשוט בוזקים אבקת סוכר
או מכינים גלייז משקית אבקת סוכר עם 4 ,3 כפות מים לערבב יחד ולמרוח מעל העוגה .