פשטידת קישואים מהממת וקלה להכנה

פשטידת קישואים ופטה /ריקי כהן

 

המצרכים –
4-5 קישואים בינוניים (שטופים לא צריך לקלף)
כ 200 גרם גבינת פטה
כ 100 עד 150 גרם גבינה מגורדת שואהבים (מוצרלה,גאודה,אמנטל…)
1 בצל גדול קצוץ מטוגן במעט שמן זית
כוס קמח (140 גרם)
כפית גדושה אבקת אפייה
חצי כוס שמן אפשר רבע גם
4 ביצים
מלח ,פלפל ,

אבקת מרק ירקות/או עוף –  לא חייבים
קצת שמיר קצוץ או ירק אחר

אופן הכנה-
בקערה מגרדים בפומפיה גסה את הקישואים

סוחטים מעט ,מוסיפים את גבינת הפטה ,מוסיפים בצל מטוגן, קמח ,אבקת אפייה, שמן, ביצים וגבינות ומתבלים לפי הטעם (להזהר  עם המלח כי הגבינה מלוחה)
מערבבים הכל יחד שמים בתבנית מלבנית קטנה

20/20 משומנת מעט ומפזרים קצת פירורי לחם, שופכים את התערובת ואופים בחום בינוני גבוה ב 175 מעלות למשך כ 45 דקות דקות להשחמה.
כשהיא חמה היא עדיין רכה , מתייצבת אחרי צינון.

*אפשר להגיש עם זה דיפ/מטבל שמכינים בקלות משמנת חמוצה עם שום כתוש מעט לימון סחוט ,מלח,פלפל ועשבי תיבול או ירק קצוץ (שמיר או פטרוזילה)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *