קינוח שוקולד בשכבות קוקוס
תבנית אינגליש קייק
קל ופשוט להכנה
מאת -שירן אליהו הראל
המצרכים-
לשכבה 1
200 גרם ביסקוויטים פתיבר
חצי כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (לפרווה)
2/3 חבילת שוקולד מריר (כ-65 גרם)
שכבה 2-
כוס קוקוס טחון
רבע כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (לפרווה)
שכבה 3-
100 גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (לפרווה)
אופן הכנה-
שכבה ראשונה
מפוררים את הביסקוויטים לפירורים קטנים (אך לא אבקה) ומעבירים לקערה.
ממיסים במיקרוגל מספר שניות את השמנת עם קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. מצננים לטמפ' החדר ושופכים על פירורי הביסקוויטים. מערבבים היטב עד לכיסוי מלא ואחיד של כל הפירורים בשוקולד.
מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ויוצקים את התערובת לתחתית התבנית ומשטחים בצורה אחידה.
שכבה שניה –
מערבבים בקערה
בעזרת כף, אין צורך להקציף את הקוקוס עם השמנת עד לכיסוי מלא של הקוקוס ויוצקים מעל השכבה הראשונה.
מכניסים למקפיא למשך חצי שעה לפחות.
שכבה שלישית –
ממיסים במיקרוגל מספר שניות את השמנת עם קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. מצננים מעט ויוצקים מעל שכבת הקוקוס בצורה אחידה.
מכניסים למקפיא למשך 3 שעות לפחות לפני ההגשה.
לאחר שהעוגה קופאת,
מחלצים אותה בזהירות מהתבנית בעזרת נייר האפיה. מניחים על משטח חיתוך וחותכים לריבועים או אצבעות לפי הגודל הרצוי.
שומרים עטוף בניילון נצמד או בקופסה אטומה במקפיא.