רולדת בשר מבצק עלים
זה מאכל שהכי מזכיר בית
מאת צביה אורן
המצרכים –
בצק עלים כ – חצי חבילה גדולה
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
צרור קטן של פטרוזליה קצוצה דק
תיבול:
1 כף סילאן
1/2 כפית כמון
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לקישוט 1 ביצה טרופה ושומשום.
אופן ההכנה –
מפשירים את הבצק.
מטגנים בצל עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה קלה
מוסיפים את השום הקצוץ ואת הבשר הטחון ומערבבים היטב עד שהבשר משנה את צבעו
מתבלים בסילאן, כמון פלפל שחור ופפריקה אדומה מתוקה.והפטרוזליה הקצוצה.
ומעבירים לקערה מקררים היטב .
פורשים דף בצק עלים מוכן על משטח עבודה מברישים במעט שמן זית ממלאים בבלילה של הבשר, מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורת רולדה.מהדקים ומברישים מעל ביצה טרופה ושומשום.
ולתנור 190 מעלות
עד לקבלת צבע
2 תגובות
שום לא מתאים כאן!! שימי שום גם בעוגה. כל מתכון שיש כאן זה רק עם שום! איכסה
לטגן בצל, תבלינים: פפריקה, קינמון, מוסקט מגורד, מלח.
חופן גדול צנוברים להוסיף, לטגן קלות.
להוסיף בשר טחון ולפתוח. לערבב היטב עד שמתבשל.
לסנן נוזלים ולמלא בצק עלים.
למרוח ביצה מעל ולפזר שומשום. לאפות עד שמזהיב.
בהצלחה ובתאבון. זה טעם של בית.
הכל טעם אישי – את יכולה לא לשים שום אם את לא אוהבת גם תבלינים שמים מה שאוהבים
לא אומרים איכס על אוכל כשיש לנו שבויים בעזה שלא מכניסים כלום לפה שלהם !!!