מאת מזל גרשון
עוגת שכבות עם קצף אפוי.
המרכיבים –
תחתית העוגה/ בצק פריך
2 ו – 1/2 כוסות קמח תופח
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
200 גר׳ חמאה או מחמאה
שכבת שוקולד
100 גר שוקולד מריר
5 כפות חלב
50 גר חמאה
1 כף שוקולית
1 כף קקאו
1כף סוכר
1 חלמון
שכבת הקצף
5חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
50 גר שוקלד
אופן ההכנה –
להכניס לקערת המיקסר את הקמח הסוכר והחמאה
עם וו גיטרה לערבב היטב לתערובת חולית
להוסיף את החלמונים ולהמשיך בערבוב עד לקבלת בצק. (אם יש צורך ניתן להוסיף 2כפות מים קרים).
לקחת רבע מכמות הבצק ולהקפיא
את מה שנותר ,לשטח בתבנית מלבנית 20/30 ולהכניס למקרר.
בנתיים להכין את תערובת השוקולד, להכניס לקערה את השוקלד החמאה הסוכר והחלב למיקרו לדקה לערבב היטב עד להמסה מלאה, להוסיף את הקקאו והשוקולית ולערבב ולבסוף את החלמון, לשפוך את תערובת השוקולד על הבצק ולמרוח על כל הבצק בשכבה אחידה, להכניס למקרר.
להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ולהוסיף את האינסטנט בתנועות עטיפה עד שנבלע בקצף.
למרוח על שכבת השוקלד בשכבה אחידה.
להוציא את הבצק שהקפאנו ולגרד בפומפיה גסה מעל הקצף.
מעל לגרד את השוקלד בשכבה אחידה.
לאפות בחום בינוני עד להזהבה בערך כ 40 דקות.
בהצלחה רבה ובהמון אהבה ממני מזל גרשון.❤️💞❤️