מתכון ל – חם חם – סופגניית ספינג' מרוקאית נוסטלגית

Cheli etach

 

למי שתוהה מה זה חם-חם בכלל?

מאפה מטוגן דומה לספינג' מהמטבח המרוקאי.

 

תושבי בית שאן והסביבה מכירים את המאכל שהוכן בחלקו הצפוני של מרוקו.

המאכל נקרא כך בגלל אותו אדם מבוגר שמכר את המאכל בבית שאן והיה צועק חם-חם!

 

אז חם חם זה משהו בין סופגניה לספינג' שמטוגן בשמן עמוק וטבול בסירופ סוכר טעים בטירוף!

 

אם תשאלו אותי- זה יותר טעים מהכל!

 

מצרפת מתכון

מאת – חלי

המצרכים –

לבצק-

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

כף מלח

כף סוכר

1/3 מרגרינה

2 ביצים

3 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמית)

 

לסירופ סוכר-

2 כוסות סוכר

כוס מים

חצי לימון סחוט

אופן ההכנה –

ללוש את המרכיבים במיקסר 10 דקות.

לתת לבצק לנוח שעה.

לשמן את השיש ולרדד למלבן ולחתוך לצורת מלבנים קטנים .

את המלבנים לטגן בשמן עמוק כמו ספינג'.

לאחר הטיגון טובלים בסירופ.

הכנת הסירופ-

לבשל כ10 דק' את הסירופ סוכר ולתת לו להצטנן

לאחר הטיגון לטבול את החם חם בסירופ

 

בתאבון!!!

4 תגובות

  1. הייתי ילדה בת 6. הולכת לכיתה א בית ספר חלוצים, ועל הדרך כולנו קונים חם-חם בעשר אגורות של שנות ה70,
    למבוגר קראו יעקב בן חמו ז'ל. אדם צנוע וגבוהה מאוד.

  2. חם חם זה בעצם ענן מתוק וטעים בפה , כי הבצק מתנפח ויש כרית מתוקה עם תחושה של ענן , מנה מדהימה וממליצה לנסות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *