סהרוני פרג שמרים
עם אופצייה לפרווה
מעלפים
המצרכים –
לבצק –
קילו קמח
3/4 כוס שמן או מרגרינה או חמאה 200 גר'
2 ביצים
כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
שקית אבקת אפייה
כף תמצית רום או וניל
2 כוסות מים או יותר
חצי כפית מלח
מילוי –
חצי כוס מים
או חלב
כוס סוכר
2 כפות דבש
250 גר' פרג טחון
גרידה מלימון
4 כפות פירורי ביסקוויטים או לחם
50 גר' מרגרינה או חמאה
אופן הכנה –
את הבצק נלוש במיקסר משהו כמו 8 דקות לבצק גמיש וחלק.
נשים להתפחה שעה וחצי .
נכין מלית-
נבשל בסיר את המרכיבים עד להסמכה .
נקרר ונכניס למקרר עד ליצירת הסהרונים או העוגה.
נוריד נפח .
נחלק לכדורים משקל של 100 גר' כל כדור בערך.
אפשר להכין גם עוגות מהבצק .
נרדד לעיגול.
נשים מלית בקצה
בקצה השני נחתוך לקוים .
ואז נגלגל את העיגול על המלית כלפי הקווים .
ניצור סהרון ונניח על מגש אפייה עם ניר.
לאחר התפחה של חצי שעה .
נמרח ביצה ונאפה את הסהרונים 180 מעלות חצי שעה.
הכנתי סירופ להברשה ביציאה מהתנור
חצי כוס סוכר
3/4 כוס מים לבשל עם טיפה מיץ לימון
אפשר למלא בכל מילוי
גבינה ,שוקולד וכו'