סהרוני שמרים פרג מעלפים – ממש חובה למכורי הפרג !!!

Hana Sharoni Ktiei

סהרוני פרג שמרים

עם אופצייה לפרווה

מעלפים

המצרכים –

לבצק –

קילו קמח

3/4 כוס שמן או מרגרינה או חמאה 200 גר'

2 ביצים

כוס סוכר

2 כפות שמרים יבשים

שקית אבקת אפייה

כף תמצית רום או וניל

2 כוסות מים או יותר

חצי כפית מלח

מילוי –

חצי כוס מים

או חלב

כוס סוכר

2 כפות דבש

250 גר' פרג טחון

גרידה מלימון

4 כפות פירורי ביסקוויטים או לחם

50 גר' מרגרינה או חמאה

אופן הכנה –

את הבצק נלוש במיקסר משהו כמו 8 דקות לבצק גמיש וחלק.

נשים להתפחה שעה וחצי .

נכין מלית-

נבשל בסיר את המרכיבים עד להסמכה .

נקרר ונכניס למקרר עד ליצירת הסהרונים או העוגה.

נוריד נפח .

נחלק לכדורים משקל של 100 גר' כל כדור בערך.

אפשר להכין גם עוגות מהבצק .

נרדד לעיגול.

נשים מלית בקצה

בקצה השני נחתוך לקוים .

ואז נגלגל את העיגול על המלית כלפי הקווים .

ניצור סהרון ונניח על מגש אפייה עם ניר.

לאחר התפחה של חצי שעה .

נמרח ביצה ונאפה את הסהרונים 180 מעלות חצי שעה.

הכנתי סירופ להברשה ביציאה מהתנור

חצי כוס סוכר

3/4 כוס מים לבשל עם טיפה מיץ לימון

אפשר למלא בכל מילוי

גבינה ,שוקולד וכו'

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *