רינה חדד משתפת –
עוגת גבינה מהממת וטעימה הכי מוצלחת שהכנתי
מתכון של אריה רוזנשטוק
עוגת גבינה אפויה וכל מילה מיותרת
המצרכים –
750 גבינה לבנה 5%
1 שמנת חמוצה
כוס וחצי סוכר
7 ביצים
3 כפות קמח
3 כפות קורנפלור
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 סוכר וניל
גרדת לימון מלימון שלם
אופן ההכנה –
חשוב לשים תבנית מים בתחתית התנור לפני האפייה ורשת מעל בשביל העוגה .
לרפד את התחתית בנייר ולשמן את הדפנות עם מחמאה להכניס למקפיא עד שהתערובת תהיה מוכנה.
עם נייר אפייה .תבנית 26 גבוהה או סיר ג'חנון בינוני
להקציף חלבונים עם הסוכר לקצף לא רך לא ממש יציב.
לערבב חלמונים עם שאר המרכיבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. לקפל את התערובת ביחד עם החלבונים המוקצפים.
להעביר לתבנית , לתת כמה דפיקות על השיש להוצאת בועות אוויר.
לאפות רבע שעה 200 מעלות .
אחר כך , להוריד ל- 160 מעלות ולאפות עוד 60 דקות .
אפייה לא בטורבו.
לפתוח את התנור שלוש פעמים במשך האפייה להוציא אדים לשתי שניות ולסגור.
לאחר האפייה. להשאיר את דלת התנור
פתוחה עם שיפוד עץ בין הדלת לתנור.
להשאיר את העוגה בתנור לשעה לאחר האפייה בתנור חובה !
קירור מוחלט בחוץ ורק לאחר מכן להכניס למקרר .
בהצלחה