המרק המהמם ליום חורפי
סמיך ומשביע
ביום קריר מכינים מרק אפונה
מאת – אילנה
המצרכים-
חצי קילו אפונה יבשה
בצל גדול
כמה עלי סלרי
חצי צרור כוסברה
2 גזרים
מלח
פלפל שחור
כמון וכורכום
אופן ההכנה-
להשרות את האפונה במים חמים
כשעה.
לשטוף ולסנן.
לטגן בצל עם מעט שמן
עד להזהבה
להוסיף גזר חתוך לקוביות
סלרי קצוץ( כמה שמים יותר זה יותר טעים)
חופן כוסברה קצוצה(אפשר פטרוזיליה)
מוסיפים את האפונה
מים שיכסה את הכל ומעל
תבלינים- מלח. פלפל שחור, כמון
וכורכום.
מבשלים כ- שעתיים.
למרק חלק טוחנים הכל או חלק מהמרק במוט .
אפשר לטחון אפשר להשאיר ככה.
תהנו❤️
הגשה עם קרוטונים או בלי
טעים טעים