בורקס גבינה חם מהמחבת
בורקס על מחבת/ שרית אבוטבול
המרכיבים-
לבצק:
500 גרם קמח
כף שמרים
2 כוסות מים פושרים ( חד פעמי לשתייה קרה)
כף מלח
כף וחצי סוכר
חצי כוס שמן
לגבינות:
ביצה
פלפל שחור
200 גר גבינה כנען
200 גר בולגרית
גבינת חמד
אופן ההכנה –
לערבב ולפורר את הגבינות , הביצה והפלפל השחור עד לאיחוד.
אופן ההכנה של הבצק-
לערבב שמרים קמח וסוכר עד להטמעה, להוסיף את המים וללוש עד לקבלת בצק יבש יחסית, לאחר מכן להוסיף שמן ומלח וללוש עד לקבלת בצק גמיש ורך.
להתפיח עד להכפלת הבצק.
לאחר שהבצק תפח לגלגל 12 עיגולים, כל עיגול לפתוח ולרדד ,למלא בכף גבינה לסגור ולשטח.
לאחר מכן לחמם מחבת כבדה.
לטגן עם מעט שמן את הבורקסים משני הצדדים עד שמשחים.
יוצא מעדן!!!