חזה עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק

רינת משה

חזה עוף  בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק

איזה טעים

 

המצרכים

 

כקילו חזה עוף פרוס לקוביות

לטמפורה:

1 כוס קמח מנופה
1/2 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 ביצה L
1 כוס מים קרים
פלפל שחור
מלח

לרוטב צ'ילי-

2 שיני שום כתושות
כפית פפריקה מתוקה
1 כף סילאן
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 כף מים חמים
פלפל שחור
מלח

לקישוט:
שומשום
בצל ירוק

אופן הכנה

לטמפורה:

לערבב את הקמח עם קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ופלפל, ביצה ומים קרים לבלילה חלקה וללא גושים.
נכניס את קוביות החזה העוף לבלילה
נכסה בניילון נצמד ונקרר במקרר
במשך חצי שעה.
לאחר חצי שעה נחמם במחבת שמן עמוק ונטגן את הקוביות חזה
העוף בטמפורה עד להזהבה.

להכנת הרוטב צ'ילי:

לחמם מעט שמן ולטגן את שיני השום
נוסיף למחבת פפריקה, סילאן, רוטב צ'ילי וכף מים
נערבב היטב ונוסיף מלח ופלפל.
נבשל 5 דקות על אש נמוכה
נכניס את קוביות חזה העוף
נערבב בעדינות לאיחוד העוף והרוטב ונבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה.
לסיום נפזר שומשום ובצל ירוק בנדיבות.

בהצלחה נועם זיגדון 💞

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *