עוואמה קרנצית סופר טעים
מאת –
שרה יוסף
המצרכים-
להכנת הדבש
3 כוסות סוכר
1 וחצי כוסות מים
1 סוכר וניל
מיץ מחצי לימון
קליפת תפוז
להכנת הבצק
כוס קמח
כוס קונפלור
1/2 כוס סולת
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
1 וחצי כוסות מים פושרים
אופן ההכנה-
דבש – מבשלים בסיר כ 25 דקות עד הסמכה קלה.
בצק – לשים הכל בקערה ולערבב עם כף לקבלת בליליה דלילה אם חסר מוסיפים עוד רבע כוס מים התערובת צריכה להיות דלילה.
לכסות ולהתפיח חצי שעה
לערבב היטב ושוב התפחה של חצי שעה.
לחמם שמן על אש בינונית
להכניס את הבלילה לשקית זילוף או בקבוק לחיץ.
לזלף לשמן עיגולים קטנים,אפשר להעזר במספריים כדי לגזור בצקים קטנים לתוך השמן .
מוציאים לאחר הזהבה לרשת
לאחר מכן לטבול בדבש
בהצלחה ❤️