מתכון לעוגת שמנת פירורים – כל ביס חלום !

רויטל בן חמו

מתכון – עוגת שמנת פירורים

מתכון של סילביה פינוקים

 

המצרכים –

 

בסיס בצק פריך ופירורים

2 כוסות קמח מנופה

1/2 כוס סוכר

200 ג' חמאה

2 חלמונים

גלטין – כף + 2 כפות מים

קרם –

100 גר שוקולד לבן

רבע כוס חלב

2 מיכלי שמנת מתוקה

אינסטנט פודינג וניל

חצי כוס סוכר

2 גביעים שמנת חמוצה של פעם

 

אופן ההכנה –

בצק – לקערת המיקסר וו גיטרה, להכניס את המרכיבים לפי הסדר

לעבד מס' שניות לאיחוד של הבצק.

להעביר למשטח מקומח

ולעבד עד לקבלת כדור בצק נעים למגע ולא דביק

לחלק את הבצק ל : 1/3 ו 2/3

2/3 לשטח על בסיס תבנית עגולה מס׳ 26 משומנת

להניח על תבנית גדולה של תנור עם נייר אפייה

את המקום הנותר של נייר האפייה

לשמן ולשטח עליו את 1/3 הבצק שנותר

ולקרר במקרר כשעה

לאפות בחום של 180 מ' טורבו

בשלב אחד מתחת לאמצע

ולאפות כ 15 – 20 ד' עד שמשחים

להוציא ולצנן

 

שלב 2 :

בקערה לערבב יחד

1 כף גרגירי ג׳לטין

2 כפות מי ברז

לערבב יחד להניח בצד ל 10 ד׳

תפקיד הג׳לטין לייצב את העוגה במידה ותחליטו לוותר על השימוש בה העוגה תצא פחות יציבה

אבל עדיין טעימה – ממליצה בחום כן להשתמש

 

שלב 3 : שוקולד לבן

 

100 ג׳ שוקולד לבן שבור לקוביות

1/4 כוס חלב

להמיס יחד בפולסים קצרים במיקרוגל

עד לקבלת תערובת חלקה

להניח בצד

 

שלב 4 : איחוד ג'לטין ושוקולד לבן

נחמם את הג'לטין במיקרוגל

15 שניות בדיוק!

נעביר לתערובת השוקולד הלבן

ונערבב היטב לאיחוד

נניח בצד

 

שלב 5 : קרם וניל שמנת

 

לקערת מיקסר עם וו הקצפה

2 מיכלי שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס סוכר

להקציף לקצפת יציבה

להוסיף

2 גביעי שמנת חמוצה % 27

להקציף כמה שניות לאיחוד

 

שלב 6 : איחוד תערובת שוקולד לבן

וקרם וניל

 

להוסיף כף מתערובת הקרם ולערבב היטב

להוסיף עוד כף מתערובת הקרם ולערבב היטב

( תהליך "השוואת טמ' – כדי להימנע מגושים של ג'לטין בתערובת )

את התערובת שהתקבלה להעביר לקרם

להקציף כמה שניות לאיחוד

לצקת את הקרם על תחתית הבצק הפריך וליישר

לפורר לפירורים את 1/3 הבצק שנותר

לפזר מעל הקרם

ולהדק את הפירורים

לקרר מס' שעות במקרר

 

** אם בחרתם לוותר על הג׳לטין

יש להוסיף את השוקולד הלבן המומס

לקרם הגבינה במיקסר

להקציף כמה שניות לאיחוד

ולצקת את התערובת

על בסיס בצק הפריך

*** אפשר לוותר גם על השוקולד הלבן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *