המתכון הזה לפחזניות מתכון מנצח
מאת סילגלית עמגר
המצרכים –
כוס חלב
100 גר' חמאה
2 כפיות סוכר
שקית סוכר וניל
חצי כפית מלח
כוס וחצי קמח מנופה
3 ביצים
לקרם –
שמנת מתוקה
כוס חלב
אינסטנט וניל
אופן ההכנה –
מחממים בסיר חמאה ,חלב מלח סוכר ווניל .
לאחר שהחמאה נמסה מוספים את הקמח ומערבבים עם כץ עץ עד שהכל נטמע ואין גושים.
מורידים מהאש ומעבירים למיקסר וו גיטרה.
מעילים מיקסר ,ומוסיפים את הביצים בהדרגה .
מעבירים לשקית זילוף.
מזלפים אקלרים במרווחים.
תנור 180 מעלות אופים כ- 35 דקות.
מכבים את התנור ומשאירים לעוד 5 דקות בתנור.
קרם להקציף שמנת מתוקה עם חלב ואינסטנט.
לזלף לתוך האקלר