עוגת גבינה בחושה קלה וטעימה כמו של פעם

נועם זיגדון

עוגת גבינה בחושה מצויינת

כוס מדידה חד פעמית חמה
מתאים לתבנית 24

המצרכים –

חבילה קטנה של פתי בר
100 גרם חמאה מומסת

שכבה שניה

500 גרם גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה 15%
1/2 כוס סוכר לבן
2 ביצים L
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח

לציפוי

1 גביע שמנת חמוצה 15%
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל או תמצית וניל

אופן ההכנה –

מחממים תנור ל-180 מעלות
מפוררים היטב את הפתי בר ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הפתי בר מהדקים את הפירורים לתחתית התבנית

למלית :
שמים בקערה בינונית את כל חומרי המלית ומערבבים היטב עם כף או מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
שופכים את תערובת הגבינה מעל הפירורים.
אופים בתנור כ-25 דקות עד אשר התערובת לא רוטטת ומזהיבה מעט בקצוות.
מוציאים מהתנור
לציפוי:
מערבבים את כל חומרי הציפוי. מורחים את הציפוי על העוגה בזהירות מכניסים חזרה לתנור ל-5 דקות נוספות
מכניסים למקרר לכמה שעות לפני ההגשה

בהצלחה נועם זיגדון 💞

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *