אין כמו מרק חם ביום קר מרק אפונה מזין וטעים
מאוד
אסתר סמרנו
מרק אפונה
המצרכים –
2 כוסות אפונה יבשה
1 בצל
3 שיני שום
2 גזרים
מרק עוף
מעט כמון
מלח
פלפל
חופן שמיר קצוץ
עלי סלרי קצוצים
אופן ההכנה –
להשרות את האפונה במים לסנן.
לטגן את הבצל השום וגזר בקוביות , להוסיף את האפונה להוסיף מים שיכסו .
ולבשל כחצי שעה עד לריכוך.
אפשר לטחון במוט חלק מהמרק להסמכה.
להוסיף תבלינים כמון. מעט כורכום פלפל שחור ואם חסר מלח להוסיף לפי הטעם ולשפר. להמשיך עוד רבע שעה בישול.
לבסוף מוסיפה ירק – שמיר וסלרי וחופן איטריות דקות ,מבשלת עוד מספר דקות עד שהכל מתרכך .
למי שאוהבת אפשר להגיש עם קרוטונים למרק מאוד מוסיף .
בתאבון.