כבר די הרבה זמן במחשבתי להכין את מאפה השמרים במילוי גבינות.
מתכון משתפת צופית בן יוסף המוכשרת
המצרכים –
4 כוסות קמח
50 גרם חמאה מומסת
ביצה
חצי כוס סוכר.
כף שמרים
שקית אפיה(כן כן לא לוותר על זה)
כוס מים פושרים או כוס חלב.
אופן ההכנה –
את מצרכי הבצק ללוש במיקסר היטב 15 דקות (הבצק אמור להיות רך מאוד ונעים למגע)
להשאיר שעה וחצי להתפחה מכוסה.
ללוש עוד 10 דקות ולתת לו לתפוח עוד שעה.
לחלק ל 12 כדורים.
המלית –
גבינת כנען
או גבינת מסקרפונה 200 גרם או גבינת שמנת
ביצה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סוכר
4 כפות גבינה לבנה
לערבב היטב
לשטח כל כדור כמן פיתה קטנה למלא כף מהגבינה לסגור בצדדים והניח בתבנית על נייר אפיה למרוח חלמון
ולהשאיר לתפיחה שוב רבע שעה.
לאפות 180 מעלות שעה.
להוציא ולצקת סירופ סוכר.