סופגניות קלאסיות
מתכון -נועם זיגדון
כוס מדידה חד פעמית קרה 180 מ"ל
המצרכים –
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
2 ביצים L
3 כוסות מים פושרים
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה –
ללוש הכל יחד במיקסר
להניח להתפחה שעה להוריד נפח ואחר כך עוד שעה .
לחלק ל-23-25 כדורים
לכדרר כל כדור לעיגול קטן
להניח במשטח מקומח היטב
או על נייר אפיה חתוך לריבועים
להתפיח שוב
לחמם שמן לטיגון עמוק להכניס כמה סופגניות לשמן כשצדן התפוח כלפי מטה
לטגן עד לקבלת גוון שחום להפוך את הסופגניה ולטגן מצד שני לקבלת הפס הלבן מסביב
להוציא למגש עם נייר סופג למלא בריבה בעזרת מזרק ולבזוק מעל אבקת סוכר
בתאבון נועם זיגדון 💞