עוגת שוקוקוס מטריפה
עוגה מעולה לאוהבי הקוקוס
ללא גלוטן
מתאימה גם לפסח
הכינה רונית אזרד בוקובזה
המרכיבים-
לתחתית –
4 חלבונים
חצי כוס סוכר
כוס וחצי קוקוס
שקית סוכר וניל
מילוי –
2 אריזות שוקולד מריר 200 גר' סה"כ
רבע כוס חלב
5 כפות שמנת מתוקה
כף סוכר
20 גר' חמאה
4 חלמונים
לקרם –
שמנת מתוקה
כף סוכר
כף אינסטנט וניל
כפית נס קפה
קוקוס קלוי לקישוט.
אופן ההכנה –
לתחתית:
4 ביצים מופרדות
חלבון עם חצי כוס סוכר
הקצפה וקיפול עם כוס וחצי קוקוס וחצי שקית סוכר ווניל.
לשטח עם מרית בתבנית חד פעמית מרובעת
משומנת ולאפות עד הזהבה על 180
בינתיים להכין את המילוי האמצעי:
חפיסת שוקולד מריר או 2
מומסת בקערית עם רבע כוס חלב וחמש כפות שמנת מתוקה
כף סוכר . 20 גר חמאה
לערבב אתה המסה לצנן ולהוסיף את החלמונים
לתת ערבוב ולהכניס למיקרו לפחות מדקה ולערבב ולמרוח את הממרח שהתקבל מעל
שכבת הקוקוס שהוצאנו מהתנור.
להכניס למקפיא להקפיא לגמרי
בינתיים לשכבה השלישית-
להקציף-
שמנת מתוקה גדולה עם כף סוכר
פודיג ווניל כפית נס קפה לא מגורען.
למרוח מעל העוגה
לשים בצד ובינתיים להכין את הקוקוס הקלוי לציפוי מעל
2 כוסות קוקוס לבן לקלות על המחבת
על אש בינונית תוך כדי ערבוב תמידי
כשהכל מזהיב מיד להוריד מהאש ולפזר מעל הקרם …
לכסות בנייר כסף או להניח בקופסא מלבנית לכסות ולמקרר ללילה.