העוגה הזו היא עוגת השוקולד המושלמת ביותר
היא מכילה מצרכים טובים וגם שוקולד מה שהופך אותה לעוגה מאוד עשירה וטעימה
מאת דבורה אוזנה
המצרכים –
כוס חלב או צמחי
4 כפות קקאו
200 גרם שוקולד מריר
כוס ורבע סוכר
200 גרם חמאה/מחמאה
5 חלמונים
5 חלבונים
1 כוס קמח תופח
כף ברנדי/תמצית רום
קורט מלח
לציפוי:
1 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה'
1. להמיס בסיר קטן על הגז: כוס חלב, קקאו, שוקולד מריר וסוכר
2. מוסיפים לסיר חמאה/מחמאה, חלמונים, ברנדי/תמצית רום
3. מוסיפים לכל הבלילה את הקמח התופח
4. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם 3 כפות סוכר עד לקבלת קצף יציב
5. מאחדים את 2 הבלילות בתנועות קיפול
6. אופים את העוגה בחום של 180 מעלות כחצי שעה – 40 דקות או עד שהיא מוכנה
7. בינתיים, מכינים גאנאש: ממיסים את השמנת המתוקה עם השוקולד המריר ומערבבים כדי למנוע גושים. שופכים מעל העוגה.