עוגת שכבות תפוחים חלומית

אריאלה גולדמן

 

עוגה נהדרת ♡

 

מתכון של קרין גורן

 

עוגת שכבות תפוחים חלומית

מאת אריאלה

 

▪︎ כוס מידה אוניברסלית

▪︎ תבנית סיר פלא 26 / או קוגלהוף 26

המצרכים-

לתערובת התפוחים:

6 תפוחים גדולים ( כל סוג שאוהבים ) לנקות מהליבה ,לקלוף ולחתוך לקוביות קטנות. לערבב עם רבע כוס סוכר וכפית גדושה קינמון ולהניח בצד

לעוגה –

3 כוסות קמח

שקית אבקת אפייה

כפית שטוחה סודה לשתייה

חצי כפית מלח

4 ביצים

כוס שמן

כוס סוכר

כפית וניל

כוס מים או מיץ

אופן ההכנה –

הכנת העוגה :

~ לחמם תנור מראש ל 160 מעלות תוכנית אפייה רגילה ללא טורבו

בקערה לערבב יחד:

3 כוסות קמח

שקית אבקת אפייה

כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

מעט מלח

בקערה נוספת לטרוף יחד:

4 ביצים L

כוס שמן

כוס סוכר

כפית תמצית וניל

כוס מים פושרים

מאחדים את המרכיבים היבשים עם הרטובים לתערובת אחידה ,סמיכה

משמנים תבנית תחתית ודפנות ומאבקים במעט אבקת סוכר

מוזגים מחצית מהתערובת אל התבנית ומעל מניחים מחצית מתערובת התפוחים ( להיפטר מהנוזלים שהגירו התפוחים )

מעל שוב למזוג בלילה ומעל תפוחים

לאפות כשעה ו 20 דקות .לבדוק אם שיפוד יצא יבש במרכז העוגה, היא מוכנה ואם לא להמשיך לאפות עוד כ 10 דקות .

~ מצננים בטמפ החדר ומגישים בעיטור אבקת סוכר.

❗בימים חמים ניתן לאחסן מכוסה במקרר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *