![](http://foodmemo.co.il/wp-content/uploads/2025/01/384784851_7342240215788171_1176386005039872888_n-947x1024.jpg)
מוח ברוטב מרוקאי
תבשיל של בית מרוקאי
מעולה לשבתות ולאירועים מיוחדים
המצרכים –
3 יחידות מוח עגל טרי
חומץ ,מים
לרוטב:
3 פלפלים אדומים חריפים
3 פלפלים יבשים חריפים
4-5 פלפלים סודנים חריפים יבשים
2 יחידות גמבה אדומה פרוסה
1 ראש שום גדול
1 חבילה כוסברה טרייה קצוצה
1/2 כוס +1/4 כוס שמן קנולה
½1 כוסות מים
1 כפית וחצי מלח
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית כורכום
אופן ההכנה –
את המוח להכין כך –
לקחת סיר גדול עם מים
2-3 כפות חומץ
להרתיח את המוח 10 דק' עם מים וחומץ עד שיש קצף לבן.
לאחר מכן להעביר לקערה למי קרח.
הכנת הרוטב –
לשים בסיר רחב את כל המרכיבים של הרוטב .
לחתוך ולסדר את המוח בתוך הרוטב .
לבשל כשעה מכוסה על אש נמוכה.