תבשיל מוח חריף
זה תענוג אחד גדול
לכל האוהבים
המתכון על פי קובי אדרי
תבשיל מוח הכינה רותי הררי
המצרכים –
קילו מוח
חומץ
מלח
10 שיני שום
חצי כוס שמן
6 פלפלים יבשים מתוקים
חצי גמבה
2 כפות פפריקה
מלח
כפית כמון
2 פלפלים ירוקים חריף
פלפל צ'ילי
2 כוסות חומוס מבושל או מושרה
צרור כוסברה
אופן ההכנה –
את המוח מרתיחים במים עם מעט כורכום ורבע כוס חומץ
7 דקות רתיחה מוציאים יש למי קר.
מנקים את הגידים וחותכים בעדינות לקוביות גדולות.
בסיר שמים שום, שמן, ומוסיפים את כל שאר החומרים – פלפלים ואחר תבלינים פותחים בשמן.
מוסיפים גם את החומוס כוסברה ואת המוח.
מים 2 כוסות מרתיחים ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם