עוגת גבינה בחושה ממש כמו של הסבתות

נועם זיגדון
עוגת גבינה בחושה מצויינת
העוגה ממש כמו של הסבתות מפעם
מתכון מאת נועם זיגדון
כוס מדידה חד פעמית חמה
מתאים לתבנית 24-22
המצרכים – 
שרוול  של פתי בר 250 גר'
100 גרם חמאה מומסת
שכבה שניה
500 גרם גבינה לבנה 5%
 גביע שמנת חמוצה 15%
1/2 כוס סוכר לבן
2 ביצים L
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח
לציפוי
1 גביע שמנת חמוצה 15%
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל או תמצית וניל
אופן ההכנה –
מחממים תנור ל-180 מעלות
מפוררים היטב את הפתי בר ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הפתי בר מהדקים את הפירורים לתחתית התבנית
למלית :
שמים בקערה בינונית את כל חומרי המלית ומערבבים היטב עם כף או מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
שופכים את תערובת הגבינה מעל הפירורים.
אופים בתנור כ-25 דקות עד אשר התערובת לא רוטטת ומזהיבה מעט בקצוות.
מוציאים מהתנור
לציפוי:
מערבבים את כל חומרי הציפוי. מורחים את הציפוי על העוגה בזהירות מכניסים חזרה לתנור ל-5 דקות נוספות
מכניסים למקרר לכמה שעות לפני ההגשה
בהצלחה נועם זיגדון 💞

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *