אני יודעת שיש מאות מתכונים של מגולגלות תמרים וכל אחד אומר שהמתכון שלו הכי טוב וכל זה… אבל זה באמת באמת, אבל באמת!!
המתכון הכי טוב שיש!
כל מי שטועם את זה מתלהב!
גם אנשים שלא אוהבים מגולגלות תמרים התלהבו מהמתכון הזה ותמיד הופתעו לטובה. לקחו ממני את המתכון והכינו בבית.
מאת – אורית גמליאל
*מגולגלות תמרים נדירות*
המצרכים-
לבצק:
2 חבילות מרגרינה פרווה או חמאה רכה
2 אבקת אפייה
2 ביצים
חצי כוס סוכר
5 כוסות קמח
קורט מלח
החומרים למילוי:
קופסא של ממרח תמרים
כפית קינמון טחון
כרבע כפית זנגביל טחון
(מי שלא אוהב קינמון יכול להסתפק בממרח תמרים בלבד)
אגוזים קצוצים
אופן ההכנה-
ללוש את כל החומרים לבצק עד לקבלת בצק חלק, רך ונעים. אפשר במיקסר או ביד .
מחלקים ל-4 חלקים שווים, כל חלק מרדדים על משטח מקומח מעט.
על כל חלק שמרדדים מורחים מהמילוי של ממרח התמרים ומגלגלים עד לקבלת צורה של רולדה. סוגרים היטב את הפינות ומניחים על תבנית שעליה הנחנו מראש נייר אפייה.
חשוב לחתוך את הרולדות לחתיכות עוד לפני האפייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות. העוגיות מוכנות כאשר הן מזהיבות.
לאחר האפייה מפזרים מעט אבקת סוכר ומחכים שהעוגיות יצטננו.
10 תגובות
טעות במתכון אחרי אפיה אבקת סוכר לא אפיה
מה עם מחמאה מומסת או בטמפרטורת חדר
רכה
אני מכינה עוגיות מבצק זה הרבה שנים. משנה רק את המילוי. בצק מעולה
מדובר ב 400 גר' חמאה? אפשר מחמאה?
איך ללוש את הבצק? תודה
כן
האם מדובר ב- 400 גרם חמאה/מרגרינה, בסיום המתכון צויין לפזר אבקת אפייה, סביר להניח שמדובר אבקת סוכר, רצוי לתקן. תודה על המתכון
כן אבקת סוכר כמובן
איך זה יכול להיות נדיר עם מרגרינה?
או חמאה
אני מניח שאחרי האפיה יש לפזר אבקת סוכר ולא אבקת אפייה….😅