מתכון לגראטן תפוחי אדמה

 

תמר ארבל
גראטן תפוחי אדמה
מתכון מהמם – ומחמם לימים קרים
גראטן הוא מאכל צרפתי, אשר מורכב בעיקר מתפוחי אדמה,
שמנת או חלב, גבינה ותבלינים. את כל המרכיבים מסדרים בשכבות בתבנית,
ואופים בתנור עד שהגראטן מזהיב ומבעבע.
מאת – תמר ארבל
המצרכים – 
כ- 8 תפוחי אדמה או  לפי הצורך
2 שמנת לבישול (אפשר להחליף בשמנת מתוקה אחת וחצי כוס חלב)
 מלח פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט מגורר
שום כתוש למי שאוהב
50 גר' חמאה
3 כפות פראמז'ן מגורדת
או קצ'קבל
אופן ההכנה –
תפוחי אדמה פרוסים דק דק (רצוי עם מנדולינה) – כמות בהתאם לגודל התבנית ולגודל תפוחי האדמה.
מסדרים בתבנית עגולה פיירקס – בצורת רעפים.
מערבבים בקערה  שמנת לבישול, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט (אפשר להוסיף גם שום כתוש. אני ויתרתי בגלל הילדים).
יוצקים מעל תפוחי האדמה.
מגרדים מלמעלה חמאה (שימו אותה במקפיא כמה דקות והיא לא תימס בידיים) ואפשר גם לגרד גבינה (ממש מעט. השתמשתי בפרמז'ן,
אבל אפשר גם קשקבל או כל גבינה אחרת שאתן אוהבות). מכסים בנייר אפייה ואלומיניום מעל .
אופים בחום של 180 מעלות במשך שעה ורבע – שעה וחצי.
להשחים קצת לפני ההגשה .

טיפים להכנת גראטן תפוחי אדמה מושלם:

  • בחירת תפוחי אדמה: בחרו תפוחי אדמה מוצקים ובעלי מרקם שעוותי, כמו תפוחי אדמה מזן דזירה.
  • פריסה דקה: פרסו את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ככל האפשר, כדי שהם יתבשלו בצורה אחידה.
  • שמנת או חלב: ניתן להשתמש בשמנת לטעם עשיר יותר, או בחלב לגרסה קלה יותר.
  • גבינה: גבינה מגוררת מוסיפה טעם ומרקם לגראטן. ניתן להשתמש בכל סוג גבינה שאוהבים.
  • תבלינים: תבלינים כמו שום, בצל, מלח, פלפל ואגוז מוסקט מוסיפים טעם ועומק לגראטן.
  • אפייה: אפייה איטית בחום נמוך מבטיחה שתפוחי האדמה יתבשלו כראוי והגראטן יהיה קרמי וטעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *