
גיוזה הם קרפלך אסיאתי מושלם
המתכון משתפת סוזי ברגיל
המצרכים –
250 גרם קמח
170 מ״ל מים רותחים
כף שמן
חצי כפית מלח
למלית-
500 גרם עוף טחון
חצי כרוב
גזר
3 גבעולי בצל ירוק
שן שום כתוש
כף סויה
2 כפות טריאקי
מעט מלח
מעט כפית פלפל שחור
אופן הכנה-
בקערה או מיקסר ,מערבבים את מצרכי הבצק ובוחשים
עד שנוצר בצק .
מעבירים למשטח
עבודה ולשים 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד
וחלק.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה חצי שעה .
המלית
חותכים דק כרוב, גזר מגרדים בפומפיה
ובצל ירוק קוצצים דק.
מערבבים בקערה עוף טחון ואת הירקות
החתוכים, מוסיפים שום כתוש,סויה,טריאקי
מלח ופלפל מערבבים לאיחוד.
מרדדים את הבצק דק מאוד וקורצים
עיגולים בעזרת כוס או חותכן,מניחים באמצע
כפית מהמילוי מרטיבים את הדפנות במים
ומקפלים טוב טוב בצורה יחודית שלא ישארו
חורים או אוויר בפנים
מכינים את הגיוזות ומניחים על נייר אפייה
לבישול –
במחבת חמה שמים כף שמן ואת הגיוזות מסדרים .
מטגנים עד להשחמה בחלק התחתון
מוסיפים חצי כוס מים חמים וסוגרים עם מכסה
ל5-7 דקות עד שמתבשל לחלוטין וכל המים
מתאדים
• הערה: אפשר להכין גיוזות ולהקפיא בשקית
אטומה ולהוציא כל פעם שמתחשק לבשל.