שבקייה – ממתק לפורים
המצרכים –
חצי קילו קמח
חצי כוס שמן
חצי שקית אבקת אפיה
כף חומץ
קורט מלח
ככוס וחצי מים חמימים עם מעט מי זהר
אופן ההכנה-
מכניסים למיקסר את כל החומרים למעט המים , עד שמתקבל בצק פירורי, מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך וגמיש, שמים את הבצק בשקית ניילון ושומרים במקרר כמה שעות.
מרדדים במכונת פסטה עד דרגה 4 יוצרים את צורות השבקייה .
מטגנים בשמן חם להזהבה .
מקררים את השבקייה ומכניסים לסירופ חם.
לסירופ:
קילו סוכר, 5 כוסות מים, לימון פרוס לפרוסות דקות, 2 כוכבי אניס – מרתיחים הכל עד אשר הסוכר הופך לסירופ דבש וכל הסוכר נמס.
לאחר שטובלים את השבקייה בסירופ זורים סוכריות צבעוניות או שומשום קלוי (לא חייבים).
ב ה צ ל ח ה.