מתכון לעוף בתנור עם תפוח אדמה
מהמם מתכון מנצח
אושרת שמואל
המצרכים–
4, תפוחי אדמה
4 חלקי עוף כרעיים חצויים
מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
פפריקה בשמן כף
3 שיני שום פרוס דק
כפית גריל עוף
כף מיונז
שמן זית
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה –
את תפוחי האדמה לחתוך לקוביות לשים בסיר עם מים רותחים 5 דקות בישול
לשטוף ולייבש היטב חלקי עוף .
לסחוט מעט לימון מעל .
לתבל : ( אני אוהבת שעוף עם התבלינים לפחות שעה)
פפריקה בשמן , פרוסות שום , תבלין גריל , מלח , פלל שחור , מעט מיונז , שמן זית וכוסברה קצוצה .
אחרי שעה : לסדר את חלקי העוף בתבנית .
באותה קערה לשפוך את תפוח האדמה לתבל כמו העוף .
לסדר מעל חלקי העוף!
להכניס לתנור חם מראש בהתחלה כ חצי שעה חום גבוה כ 220 מעלות.
ואז להוריד ל 200 מעלות לעוד כשעה
אפשר להוסיף בתחתית התבנית בצל ועגבניות חתוכות .
בהצלחה🤗