עוף צלוי בתנור עם תפוחי אדמה מתכון פשוט מנצח

אושרת שמואל

מתכון לעוף בתנור עם תפוח אדמה

מהמם מתכון מנצח

אושרת שמואל

 

המצרכים

4, תפוחי אדמה

4 חלקי עוף כרעיים חצויים

מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

פפריקה בשמן כף

3 שיני שום פרוס דק

כפית גריל עוף

כף מיונז

שמן זית

כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

את תפוחי האדמה לחתוך לקוביות לשים בסיר עם מים רותחים 5 דקות בישול

לשטוף ולייבש היטב חלקי עוף .

לסחוט מעט לימון מעל .
לתבל : ( אני אוהבת שעוף עם התבלינים לפחות שעה)
פפריקה בשמן , פרוסות שום , תבלין גריל , מלח , פלל שחור , מעט מיונז , שמן זית וכוסברה קצוצה .

אחרי שעה : לסדר את חלקי העוף בתבנית .
באותה קערה לשפוך את תפוח האדמה לתבל כמו העוף .
לסדר מעל חלקי העוף!

להכניס לתנור חם מראש בהתחלה כ חצי שעה חום גבוה כ 220 מעלות.
ואז להוריד ל 200 מעלות לעוד כשעה

 

אפשר להוסיף בתחתית התבנית בצל ועגבניות חתוכות .

בהצלחה🤗

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *