מתכון לצלי בקר מספר 5 ברוטב בצל ופטריות

גילה אילוז

 

צלי בקר 5 חובה בארוחת חג אצלנו נמצא תמיד על השולחן

 

המצרכים –

נתח אחד גדול צלי כתף

2 בצלים

2 עלי דפנה

חופן גרגירי פלפל אנגלי

2 שיני שום

פפריקה

מלח

פלפל

דבש או סילאן

כף מרק פטריות

גזר

סלרי ראש חתיכה

פטריות טריות או קופסה.

אופן הכנה –

בסיר (עדיפות על לחץ )מטגנים תחילה את נתח הבשר מכל הצדדים . מוסיפים בצל קצוץ ושום

ממליחים ומפלפלים .

מוסיפים מים ,עלי דפנה ,גרגירי פלפל אנגלי .

סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי .

אם אין סיר לחץ בשלו 3 שעות לפחות.

לאחר מכן מקררים את הנתח .מסננים את הנוזלים שומרים.

שמים את הבשר בקירור לילה .

למחרת חותכים לפרוסות.

מכינים רוטב

מטגנים בצל מוסיפים שום ,פטריות דבש וכל התבלינים  ואת נוזל הציר .

אפשר להוסיף גם חצי כוס יין .

מסדרים את פרוסות הבשר  מכסים היטב ומבשלים כשעה וחצי בתנור 150 מעלות .

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *