צלי בקר 5 חובה בארוחת חג אצלנו נמצא תמיד על השולחן
המצרכים –
נתח אחד גדול צלי כתף
2 בצלים
2 עלי דפנה
חופן גרגירי פלפל אנגלי
2 שיני שום
פפריקה
מלח
פלפל
דבש או סילאן
כף מרק פטריות
גזר
סלרי ראש חתיכה
פטריות טריות או קופסה.
אופן הכנה –
בסיר (עדיפות על לחץ )מטגנים תחילה את נתח הבשר מכל הצדדים . מוסיפים בצל קצוץ ושום
ממליחים ומפלפלים .
מוסיפים מים ,עלי דפנה ,גרגירי פלפל אנגלי .
סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי .
אם אין סיר לחץ בשלו 3 שעות לפחות.
לאחר מכן מקררים את הנתח .מסננים את הנוזלים שומרים.
שמים את הבשר בקירור לילה .
למחרת חותכים לפרוסות.
מכינים רוטב
מטגנים בצל מוסיפים שום ,פטריות דבש וכל התבלינים ואת נוזל הציר .
אפשר להוסיף גם חצי כוס יין .
מסדרים את פרוסות הבשר מכסים היטב ומבשלים כשעה וחצי בתנור 150 מעלות .