צלי בשר עם פטריות ותפו"א /אילנית בניזרי
המצרכים –
גוש צלי כתף מספר 5
בצל
פלפל אנגלי
עלי דפנה
כורכום
רוטב טריאקי
פלפל שחור
שום
תפוחי אדמה קטנים 7
מרק עוף
כמון
כוסברה קצוצה
פטריות טריות חבילה
אופן ההכנה –
את הבקר לסגור בטיגון קל עם מעט שמן מכל הצדדים ולהניח בצד.
להרתיח את הבשר בכ 2 ליטר מים, בצל שלם מקולף
פלפל אנגלי,עלי דפנה מעט כורכום ומעט פלפל שחור גרוס,
שעתיים רתיחה עד שמתרכך.
לסנן נוזלים ולשמור .
לצנן את הבשר במקרר לכמה שעות ולפרוס פרוסות.
להכנת התבשיל
ברבע כוס שמן לטגן בצל עד לשקיפות להוסיף כף רוטב טראיקי
ולטגן עד להזהבה, להוסיף 2 שיני שום מגורדות
כף שטוחה כורכום לערבב, נוסיף את צלי הבשר נטגן קלות על הכורכום,
נוסיף כ 7 תפו"א קטנים קלופים
נוסיף כוס וחצי מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף מהול במים – או נוסיף את הנוזלים של הבקר.
כפית כמון, פלפל שחור גרוס,
מעט כוסברה קצוצה ומעט מלח
נבשל עד לריכוך התפו"א,
נוסיף חבילת פטריות טריות חתוכות
נעטר שוב בכוסברה, נבשל לעוד 10 דקות.
סה"כ בישול כ 40 דקות