קציצות דגים – ליגה !

מתכון לקציצות דגים בנוסח מרוקאי – ליגה !
מאת יפעת ימיני
המצרכים – 
5 שיני שום
כף פפריקה
מלח
פלפלים חריפים לפי טעם יבשים (או מתוקים )
תפוחי אדמה פרוס או גזר
כוס גרגירי חומוס
לתערובת הקציצות –
קילו דג נסיכה (או אמנון ,טונה)
6 שיני שום
כוסברה המון
מלח
פפריקה
כמון
כורכום
פלפל
טיפה שמן
פרוסת לחם (או כף קמח מצה בפסח)
אופן ההכנה –
לרוטב – לטגן 5 שיני שום קצוצות עם קצת שמן
להוסיף פפריקה אדומה מתוקה ולערבב
להוסיף מים ( בערך כוס) ולערבב טוב טוב
לאחר מכן להוסיף מלח ופלפלים חריפים (אפשר גם מתוקים) תפו"א,
ואפשר גם גרגירי חומוס יוצא אליפות…( להוסיף מים לפי הצורך)
לתערובת הדג-
להפשיר ולשטוף דג נסיכה, בקלה, אמנון, טונה ( כל דג שהוא פילה עדיף לערבב שני סוגים יוצא פצצה)
6 שיני שום
וצרור כוסברה לטחון טוב טוב עד שהתערובת אחידה
להוסיף תבלינים ,טיפה שמן, ופרוסת לחם רטובה או קמח מצה
לערבב טוב טוב
ולהתחיל לכדרר לקציצה ולשים בסיר ובסוף לקצוץ כוסברה ולשים מעל כל הקציצות
לערבב מידי פעם בעדינות לבשל כחצי שעה .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *