קבב בייתי מתכון מנצח
איילה מרציאנו מלול
להכנת הקבב בכמות גדולה תכפילו את הכמות
המרכיבים-
בשר בקר טחון חצי קילו
בצל 1 גדול קצוץ ,
פטרוזילה וכוסברה קצוצים (אני טוחנת את הירק)
2 שיני שום קצוצות,
מלח פלפל
מעט כמון,
ומעט שומן כבש טחון
אופן ההכנה –
לערבב הכל היטב , ולהתחיל לשפד את צורת הקבב, במקל שיפוד שיקבל צורה להעביר למקפיא 20 דקות שייתייצב ויתפוס צורה,
מוצאים מהמקפיא, וגם מהשיפוד
מניחים על מנגל ו וצולים
אם רוצים להכין בתנור
מסדרים את הקבב על נייר אפייה בתבנית תנור , מכינים בצלחת טיבול 4 כפות שמן זית 3 שיני שום כתושים פלפל ומעט מלח מעבבים היטב, ואז מברישים את הקבב
ולתנור חם 200 מעלות בערך 20 דקות , אחרי 20 דקות להפוך כל קבב, ועוד 10 דקות ומוכן.