רולדות שמרים גבינה של פעם
המתכון עפ"י מיקי שמו
המצרכים-
5 וחצי כוסות קמח 770 גרם
3/4 כוס סוכר
25 גרם שמרים טריים
3/4 כוס חלב
3 ביצים
כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת
175 גרם חמאה רכה
חצי כפית מלח
מילוי –
חצי קילו גבינה כחושה – טוב טעם
3/4 כוס סוכר
כף גדושה קורנפלור
ביצה
קליפת לימון מגורדת
כפית תמצית וניל איכותית
צימוקים בחופן לא חייב
אופן ההכנה –
לקערת מיקסר נשים את המרכיבים ונלוש
לבצק חלק ומעט דביק כ 10 דקות.
מעבירים בצק מכוסה למקרר ל 4 שעות לפחות או לילה .
מערבבים את המלית של הגבינה.
מחלקים בצק ל 3
מרדדים כל חלק למלבן גדול גודל של
20/35.
שמים במרכז שליש מהמלית.
סוגרים את הבצק מהצדדים כלפי מעלה .
מעבירים לתבניות .
התפחה חצי שעה
מורחים ביצה .
אפייה 170 מעלות כחצי שעה
מברישים בסירופ סוכר
חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים
לבשל עם טיפה מיץ לימון ווניל.