דגים חריפים לשבת עם חומוס.
אין טעים מזה
מאת חגית חוגי
המצרכים –
4 מושטים.
מיץ לימון
2 פלפלים אדומים
3-4 פלפלים חריפי
ראש שום
3 פלחי לימון
חומוס מבושל כוס
2 כפות פפריקה
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית כמון
כף קארי דגים או כורכום
גזר פרוס
כוסברה
אופן ההכנה –
להשרות את המושטים במים עם מיץ לימון לשעה.
בסיר סוטאג נמוך לשים שמן בנדיבות להוסיף שני פלפלים אדומים חתוכים..
פלפלים חריפים (אם לא אוכלים חריף אז רק שני פלפלים).
.להוסיף שיני שום פרוסים בערך ראש..ואפילו יותר..מוסיף המון.
3 פלחי לימון…
להוסיף חומוס ותבלינים.
בשלב הזה ניתן להוסיף גזר חתוך לפרוסות אם אוהבים. וגם עגבניה .
להוסיף בתור התחלה שתי כוסות מים ולבשל הכל על אש קטנה עד שהירקות מתרככים.
לאחר שהירקות התבשלו להוסיף הדגים.
בכוס להוסיף קצת שמן עם פפריקה וכף מרק עוף פרווה לערבב הכל ולמרוח על הדגים בתוך הסיר
לפזר כוסברה בנדיבות ולהמשיך לבשל על אש קטנה תוך ניעור הסיר מידי פעם למשך עשרים דקות.
כמה דקות אחרונות מכסה פתוח.. ומידי פעם לנער הסיר ולהשקות הדג ברוטב