עוף צלוי בתנור עם בורגול וירוקים יחד הכל בסיר אחד
מתכון של אלין
המצרכים –
עוף שלם חצוי או חלקי עוף אחרים
בצל
חבילה עלי תרד טרי
4 עלי סלרי
חופן עלי פטרוזיליה
כוסברה
כוס בורגול עבה
חופן צנוברים
2,3 כפות רוטב צ'ילי
רוטב שזיפים אם אין אפשר 2,4 כפות סילאן או דבש
או סויה
מלח
פלפל שחור גרוס
פפריקה
אופן ההכנה –
להשרות בורגול עבה במים כחצי שעה ולסנן.
לטגן בצל עד לקבלת צבע זהוב
להוסיף חבילה של עלה תרד שטופים וקצוצים גס,עלי סלרי,
פטרוזיליה,כוסברה ולהמשיך לערבב אבל לא יותר מידיי.
לשטוף היטב את הבורגול ולערבב יחד הכל
להוסיף צנוברים ורוטבים.
להוסיף מים רותחים עד גובה הבורגול
מלח,פלפל גרוס
את הכל לשפוך לסיר יציקה מברזל או רוסטר.
את העוף מתבלים מעט מרוטבים , מלח פלפל גרוס
להניח את העוף מעל הבורגול לכסות בניר אפיה לכסות במכסה של הסיר
ולתנור על 180 מעלות לכשעתיים תלוי בתנור לפעמים מוכן אחרי שעה וחצי .