מכירים את עוגת הגבינה של הסבתות ?

אתי בביליאן

זאת עוגת הגבינה של פעם כמו של הסבתות

העוגה מאת אתי

 

המצרכים-
לפירורי הבצק –
2 וחצי כוסות קמח תופח
150 גר' חמאה
שקית סוכר וניל
2 חלמונים
150 גרם אבקת סוכר
גרידת לימון
כף גדושה שמנת חמוצה
לתערובת של הגבינה –
6 חלבונים- (כולל 2 שנשארו מהתחתית)
חצי כוס סוכר
4 חלמונים
500 גר' גבינה לבנה 9%
גביע של שמנת חמוצה
4 כפות קמח תופח גדושות
אופן ההכנה-
בקערה לשים את הקמח להוסיף את החמאה רכה .
לערבב ולהוסיף את אבקת הסוכר ,סוכר וניל ולערבב מעט להוסיף את החלמונים  גרדת לימון וכף שמנת .
וללוש ביד ואם הבצק יבש מעט אפשר להוסיף עוד קצת מהשמנת .
לאחד לכדור ולהכניס לשקית למקרר לחצי שעה.
קרם הגבינה –
למיקסר להקציף  6 חלבונים עם חצי כוס סוכר  לקצף חזק
בקערה שניה לשים 4 חלמונים ,גבינה של 500 גרם ואת השמנת החמוצה.
לערבב ולהוסיף חצי מהקצף לערבב מעט ולהוסיף 4 כפות קמח תופח לערבב ולהוסיף את שאר הקצף לערבב בעדינות ולשים בצד.
בתבנית פיירקס מרובעת בינונית לשמן טוב בחמאה.
להוציא את הבצק מהמקרר ולקחת חצי מהבצק לפתוח מעט ולהניח בתבנית ועם הידיים לפתוח על כל התבנית .
לא עבה ועם מזלג לעשות חורים  מעל הבצק.
להכניס את הבצק לתנור חם 180 מעלות לחצי אפיה .
להוציא ולשפוך את הגבינה מעל ואת יתרת הבצק לגרד מעל עם פומפייה עבה על הכול יפה.
להחזיר לתנור 170 מעלות עד לקבלת צבע שחום מעט ולבדוק שהעוגה מוכנה ולפזר מעל אבקת סוכר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *