מחפשים מתכון קל שידהים את האורחים? אתם במתכון הנכון
מתכון באדיבות המוכשרת – אילנה טל
אחת העוגות הכי טעימות ואהובות שלי!
כל פעם שמכינה נהנית מחדש.
מתכון אחד שלושה מרקמים
עוגת פאדג' שוקולד שמנת
בקערה אחת ללא מיקסר
הכל לפי הסדר הבא
כוס המידה אוניברסלית
המצרכים-
בלילת העוגה –
כוס קמח תופח
כוס סוכר
כוס שוקולית
כף קקאו
קורט מלח
1 סוכר וניל
¾ כוס שמן
4 ביצים
1 שמנת מתוקה
לקרם קצפת –
2 שמנת מתוקה
כ סוכר
שמנת חמוצה \שקית אינסטנט וניל
אופן ההכנה –
הכנת בלילת העוגה –
לערבב היטב לפי הסדר הכל עד איחוד ולא יותר.
התערובת מתחלקת ל 2
2/3 יוצקים לתבנית משומנת קוטר 24 מרופדת בנייר , זה הבסיס
ו 1/3 לתבנית אינגליש חד פעמית משומנת (העוגה תצא נמוכה)
נאפה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד שקיסם יוצא יבש
לחצי כוס מים רותחים נוסיף כף תמצית וניל נערבב ונרטיב את הבסיס
הקרם –
נקציף 2 שמנת מתוקה עם כף סוכר למרקם מעט סמיך
נוסיף 1 שמנת חמוצה ו 1 פודינג וניל ונמשיך להקציף עד לקבלת קצפת יציבה
את עוגת האינגליש שאפינו נחלק ל שליש ושניי שליש
את השליש נפרוס ונחתוך לקוביות קטנות
ואת שני השליש נעביר למעבד מזון ונעבד לקבלת פירורים גסים
על הבסיס ניצוק חצי מהקרם ועליו נפזר את קוביות העוגה במעט מרווח בין הקוביות
נהדק מעט לתוך הקרם
נכסה בחצי הקרם שנותר( אם בא לכם תכניסו מעל שכבת הקרם עוד כמה קוביות עוגה ותהדקו פנימה) ומעל נפזר את הפירורים.
בתאבון