עוגת גזר ותבלינים בניחוח משכר

היום, עוגת גזר היא קינוח אהוב ומוכר בכל העולם,

אך סיפורה מתחיל הרבה לפני הופעתה בחנויות המאפים המודרניות.

שורשיה של העוגה המתוקה והלחה הזו נטועים עמוק בהיסטוריה,

בתקופות בהן סוכר היה מצרך יקר ונדיר. דווקא הגזר,

בזכות מתיקותו הטבעית וזמינותו, שימש כמרכיב מרכזי בקינוחים של ימי הביניים.

אנשים השתמשו בגזר כדי להוסיף מתיקות ולחות למאפים,

תוך ניצול מקסימלי של מה שהטבע הציע.

המתכון שלפנינו הוא שיחזור של הטעמים והמרקמים המוכרים והאהובים של עוגת הגזר הקלאסית,

כפי שהתפתחה לאורך הדורות.

הוא לוקח אותנו למסע קולינרי אחורה בזמן, ומבטיח לכם עוגה עשירה,

מתובלת, ולחה להפליא,

בדיוק כמו זו שסבתא הייתה מכינה – עוגה שמספרת סיפור של היסטוריה,

פשטות וטעם בלתי נשכח.

 

עוגת גזר ותבלינים ארומטית במיוחד🥕
מתכון- תמי אברהם
המצרכים –
4 ביצים
 כוס סוכר חום
2 כוסות קמח תופח
חצי כוס שמן
3-4 גזרים
מעט אגוז מוסקט טחון
כפית קינמון
אגוזי מלך בנדיבות לפחות חצי כוס שבורים.
ניתן להוסיף גם גרידה מתפוז או מלימון
אופן ההכנה –
ביצים וסוכר חום להכניס למיקסר ולהקציף לקצף יציב.
בקערה נפרדת לערבב-  גזרים מגורדים , חצי כוס שמן ,תבלינים וקמח .
לאחד את שתי התערובות, לאחר שהביצים מוקצפות להוסיף במהירות הכי נמוכה את התערובת
למיקסר.
להעביר לתבנית 24 או אינגליש גדולה – לא חד פעמית
לאפות עד שמוכן 180 מעלות כ- 40-50 דקות עד שקיסם יצא יבש ממרכז העוגה.
עוגה טעימה במיוחד עם ריח משגע!
בתיאבון❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *