מעקודה של אמא – כמה שהיא טעימה

סילביה דרעי

מעקודה מבית אמא:

פשטידת תפוחי אדמה שמחזירה לילדות

יש מאכלים שהם לא רק ארוחה, הם זיכרון. מעקודה היא בדיוק כזו – פשטידת תפוחי אדמה עשירה,

רכה וזהובה, שמריחה כמו בית של אמא וטועמת כמו חיבוק חם.

במטבח הצפון אפריקאי, ובמיוחד במטבח המרוקאי והאלג'יראי,

המעקודה היא קלאסיקה של פשטות,

עסיסיות וטעם בלתי נשכח. היא מוגשת בגאווה על שולחן השבת,

בחגים ובכל ארוחה בה רוצים להרגיש את הטעם האותנטי של פעם.

המתכון הזה ייקח אתכם למסע קולינרי קצר אל מטבחים שמעבירים מסורת מדור לדור,

ויאפשר לכם להכין מעקודה בדיוק כמו זו שזכורה לכם מילדות – פריכה מבחוץ,

נימוחה מבפנים, ועשירה בטעמים שרק אמא יודעת להכין.

מתכון מאת – סילביה דרעי

המצרכים –

7 תפוחי אדמה
צרור כוסברה
8 ביצים
 אבקת אפיה
כף מרק עוף
רבע כפית כורכום
פלפל לבן או שחור
אופן ההכנה –
להרתיח את תפוחי אדמה עד שהם מתרככים. לסנן היטב ולמעוך לפירה.
להוסיף כוסברה קצוצה ואת כל שאר המצרכים.
לערבב את כל לבלילה אחידה.
לחם בסיר קוטר 26- 28 3 כפות שמן ולשפוך את הבלילה .
להנמיך ללהבה הכי נמוכה ל בשל כ- 5 דקות.
להכניס לתנור בחום של 200 לשעה עד שעה ורבע.
אם אתם אוהבים אפשר להוסיף לבלילה ביצה קשה חתוכה וגם גזר ואפונה .
אצלי אוהבים נקי בלי תוספות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *