מתכון לסימיט – בייגל טורקי

לימור זרוג נפתלי
סימיט טורקי או בייגל תקראו לזה איך שתרצו זה נהדר
אם אתם חולמים על ביס בבייגל פריך מבחוץ, רך מבפנים, ועטוף בשכבה נדיבה של שומשום קלוי –
הגעתם למקום הנכון.
המתכון הזה יאפשר לכם להביא את הטעם של טורקיה היישר למטבח שלכם,
ולהכין סימיט ביתי שכיף לאכול בכל שעה ביום.
אפשר להכפיל כמות
המצרכים- 
3.5 כוסות קמח
2 כפות סוכר
כף שמרים
חצי כף מלח
1/4 כוס שמן
1 כוס מים (240 מ״ל)
ציפוי –
מים, סילאן
2 כוסות שומשום
אופן ההכנה –
את המצרכים לשים במיקסר .
ללוש הכל יחד 10 דקות לעטוף ולהתפיח שעה.
ללוש שוב להתפיח עוד חצי שעה
לחלק ל 7 יחידות (אני עשיתי קילו, אז 14 יחידות)
לגלגל לגליל לתת מנוחה עוד 20 דקות ואז כל גליל לגלגל לנחש דק לקפל לשניים ולגלגל לסגור היטב ולהדק
לתת מנוחה 15 דקות
להכין קערה עם רבע כוס סילאן ועוד כוס וחצי מים
לקלות על מחבת 2 כוסות שומשום לצבע יפה
לאחר המנוחה למתוח את הביגלה קצת לטבול בתערובת של הסילאן ואז לשים בשומשום ולעטוף את כל הבייגלה שיהיה מכוסה
לחמם תנור ל 220 מעלות
לתת מנוחה שוב 20 דקות ואז לאפות עד הזהבה יפה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *