עוגת עם יוגורט וקינמון
יוצאת רכה ונימוחה
אפשרי להכין גם כפרווה
מאת הילה ליברטי
ותדעו לכם שיוגורט עושה פלאים בעוגות אז כדאי לנסות
לפרווה –
תחליפו יוגורט במיץ תפוזים או בקרם קוקוס
חמאה בקראמבל – באחד התחליפים – מזולה או מרגרינה אחרת
המצרכים-
4 ביצים
כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כף סוכר + כף קינמון לערבב
1/2 כוס שמן
חצי מיכל יוגורט 200 מ"ל
כוס וחצי קמח תופח
לקראמבל –
30 גר' חמאה קרה
2 כפות סוכר חום
4 כפות קמח
קורט מלח
אופן ההכנה –
נקציף במיקסר את הביצים , נוסיף בהדרגה את הסוכר עד שהתערובת הופכת תפוחה .
ננמיך פעולת המיקסר ונוסיף את הנוזלים אוחר כך את שאר החומרים.
נערבל עד לאיחוד – לא מעבר .
נעביר מחצית מכמות הבצק לתבנית אינגליש גדולה יותר (כמו של חלה )
לא הסטנדרט! או תבנית עגולה 24 .
נפזר את הסוכר והקינמון (אפשר להוסיף חופן אגוזי מלך)
נמזוג מעל את הבלילה שנשארה.
נפורר את הקראמבל בידיים לתערובת פירורית .
נפזר מעל העוגה
נכניס אפייה 170 מעלות כ- 40 דקות
לבדוק עם קיסם שהעוגה יציבה
ניתן למזוג מייפל מעל העוגה .