הבורקס מבצק פריך שלי ממש טעים!!
המתכון מאת – דורית בוחבוט
המצרכים –
לבצק:
3 כוסות פחות 2 כפות קמח
כפית וחצי אבקת אפיה
3/4 כפית מלח
200 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל
= ================
המלית- לערבב יחד
450 גרם גבינות שיש בבית
(כמו , צפתית ,בולגרית, פטה, ריקוטה ,צהובה ,קשקבאל)
ביצה
קורט פלפל שחור
כף קמח .
אופן ההכנה –
את הבצק להכין במיקסר – לערבב את כל המרכיבים לבצק חלק. לשים במקרר למנוחה קצרה .
לערבב את תערובת הגבינות – לפורר ולגרד .
=================
את הבצק לרדד על משטח מקומח לעלה, לקרוץ עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ
לשים כפית מלית ולסגור לחצי ירח.
להדק טוב טוב את הקצוות במזלג, כדי שהמלית לא תברח החוצה.
לסדר בתבנית תנור על גבי נייר אפייה.
להבריש בביצה ולזרות שומשום ,קצח.
שוב- קרר לחצי שעה במקרר
ואז להכניס לתנור
175-180 ל- 20-25 דק
עד שמזהיב.